Színes élmények a Fény Házában

Nagyné Macher Rozália lelki gondozó örökítette meg, hogy milyen volt a nőnap a Fény Házában.
 

Március nyolcadikán felköszöntöttük a hölgyeket a Fény Házában. A kollégák virágot és édességet kaptak, az ott lakó hölgyeknek és lányoknak pedig délután tartottunk egy rövid köszöntő alkalmat.  Néhány vidám dal után Nagy Ervin, az Üdvhadsereg kadétja verseket szavalt a hölgyeknek.  Később arról beszélgettünk, hogy mennyi kihívás van a nők életében, hányféle dologban kell dönteniük, helytállniuk, miközben a gyerekekre, a háztartásra is folyton időt kell szánniuk. Az ott lakó hölgyeknek ezen felül még a lakhatást is állandóan biztosítaniuk kell. E szorgalmas munka mellett van-e még idő másra? Egyáltalán van szükség valami másra is? Eléjük hoztam a bibliai testvéreknek, Máriának és Mártának példáját, akik közül az egyik folyton kész volt mindezeket a dolgokat megcselekedni, ezekben szorgoskodni, de nem volt igazán kész a legfontosabbra: Jézust nyitott szívvel meghallgatni. Mária Mártával ellentétben erre is időt szánt. Mindkettő nagyon fontos, egyiket sem csinálja meg senki helyettünk. Fontos az is, hogy a sok munka és szolgálat mellett meghallgassuk a Teremtőnknek, a legjobb barátunknak, Jézusnak az üzenetét, aki a legjobban szeret minden embert. Az igazán bölcs asszony igyekezik ez utóbbira is időt szánni, figyelve az egyensúly megtartására. A hölgyek bekapcsolódtak az üzenetbe, több kérdésük és hozzászólásuk is volt. Az interaktív rövid alkalmat énekkel és imádkozással zártuk, és persze minden hölgy kapott egy szál virágot.

Ezután a gyerekekkel foglalkoztunk, színes tavaszi ajtódíszt készítettünk velük, amelybe nagy örömünkre néhány anyuka is becsatlakozott. Kisebbek-nagyobbak egyaránt megtalálhatták azokat a kellékeket, amelyekre szükségük volt.  Papírtányérra ragasztottunk virágokat, szalagokat, a kisebbek matricákat. Néhányan még rajzoltak is rájuk. Nagyon szép alkotások születtek, melyek a családok kis lakótereik ajtajait díszítik.

„Nagyon hasznos és vidám alkalom volt, máskor is csináljunk ilyet!” – lelkesedett Ervin a hazafelé vezető úton. Én is úgy érzem, ezt még minden bizonnyal folytatni fogjuk…

Nagyné Macher Rozália
lelki gondozó 

 

 Forrás: Üdvhadsereg Fény Háza I Nagyné Macher Rozália I Kommunikációs osztály
Dátum: 2023. április 05.
A kép(ek) forrása: Üdvhadsereg Fény Háza