A Nokedli Fesztiválon jártunk

A Fény Háza családjai egy izgalmas napot töltöttek együtt. A korábbi évekhez hasonlóan most is a Fény Háza munkatársaival együtt.

Minden évben megszervezzük, hogy a Fény Háza családjai egy külső helyszínen találkozzanak a Fény Háza munkatársaival, annak érdekében, hogy kötetlen program keretében közösen töltsenek el egy napot.


Az elmúlt két évben balatoni fürdőzésen voltunk, illetve a tordasi western falut látogattuk meg. Idén egy autentikus romafesztiválra hívtuk meg a lakókat. A szervezővel, a maglódi roma önkormányzattal nagyon jó kapcsolatot ápol hosszú évek óta az Üdvhadsereg Rákoscsabai Gyülekezete és a Fény Háza. A rendezvényre szóló meghívást hét család fogadta el nagy örömmel. Nagy sikere volt az ugrálóvárnak és az arcfestésnek. A gyerekek felmehettek a színpadra, ahol roma dalokat énekelhettek és táncolhattak az autentikus roma zenére, végül még apró jutalomban is részesültek. Meglepetésként érte a családokat, hogy tízezer forint értékű ajándékcsomagot kaptak, ami nagy boldogság volt számukra. A Nokedli Fesztiválon finom ételeket is fogyaszthattak a családok. Volt itt a kakaspörkölttől kezdve a csülkös-köröm pörköltön át, a pudingos palacsintáig, minden, ami szem-szájnak ingere! A résztvevők megcsodálhatták a program keretében fellépő tánccsoportok, táncosok műsorát is.
A családok még napok múlva is emlegették a szíves vendéglátást, és hogy milyen jól érezték magukat a Nokedli Fesztiválon. Nagyon szépen köszönjük a Fény Háza vezetőségének, hogy támogatták programot!

 Forrás: Üdvhadsereg Fény Háza I Papp Ildikó I Kommunikációs osztály
Dátum: 2023. szeptember 27.
A kép(ek) forrása: Fény Háza Családok Átmeneti Otthona