Hála nektek - Köszönet a Fény Háza önkénteseinek

A Fény Háza Anyaotthon nemcsak menedéket ad a hozzánk forduló és itt megnyugvásra találó családoknak.

Az intézmény olyan szakmai támogatást is ad, amely a küzdelmes mindennapokban is próbál segítséget adni, legyen szó anyukáról vagy gyermekről. A mentális támogatástól kezdve a fejlesztő pedagóguson át, a szerető nagymama önkéntességéig, akik karítatív munkájukkal részesei a Fény Háza életének.

A Covid járvány óta, talán ez az év volt a legnehezebb számunkra. Azt lehet mondani, hogy folyamatosan teltházzal dolgozunk, ami egyrészt jó, hiszen sok családnak segítünk, másrészt viszont bár ne lennének bajba került családok. Szakmai kihívásból nincs hiány, a családgondozók és szakgondozók arra törekednek, hogy minden lakónak a lehető legtöbb segítséget és nyugalmat adják. Hétköznapjainkat támogatja pár kiemelkedő teljesítményű, nagyszerű önkéntes szakember, akikről szeretnénk hírt adni, mert úgy érezzük, így tudnánk nekik legjobban kifejezni hálánkat. Ők csak jönnek fáradhatatlanul és teszik a dolgokat, mosolyt csalva mindeki arcára.
Arra kértük őket, írjanak magukról egy rövid, bemutatkozó összefogalót, kik is ők valójában, hogy érkezetek meg a Fény Házába, hogy sordorta őket hozzánk az élet. Az első bemutatkozónk Kovács Judit Rita önkéntesünk.


Önkéntes vagyok az Üdvhadseregnél

Az önkéntességem gondolata 2017. novemberében fogalmazódott meg bennem.
Férjem - akivel akkor, már több mint 30 éve voltunk együtt - egészségi állapota nagyon lerom-lott, és úgy éreztem, hogy akár a legrosszabbra is fel kell készülnöm.
Esti imámban kértem a Jó Istent, segítse meg Őt, hogy lendüljön túl ezen a veszélyes állapoton. Éreztem, hogy az ima mellett valamit szeretnék felajánlani, ezzel is segítve a gyógyulását.
Elkezdtem keresni a lehetőségeket, néztem, hogy hol tudom magamat hasznossá tenni. Az Üdvhadsereg bántalmazott anyák otthonának vezetője, Dóri nagy örömmel és szeretettel fogad-ta jelentkezésemet.
Az égiek meghallgatták a felajánlásomat, hiszen a férjem itt van velem.

Most, 2023. őszén elmondhatom, hogy 2018. januártól kezdve minden hónapban egy szombat délutánon a Fény Házában vagyok, hogy segítsek a munkatársaknak és a lakóknak.

Az önkéntes munkámon keresztül egy eddig számomra ismeretlen, másik világgal találkoztam. Már tudom, hogy a Fény Háza mindenkori lakói nehéz körülmények közül érkeznek ide, a beil-leszkedésük sem mindig egyszerű, de jó látni, hogy lehetőséget kapnak arra, hogy megpróbálják az életkörülményeiket rendezni, hogy kb. másfél év múlva – amikor el kell hagyniuk a Fény Házát – lélekben megerősödve, az élet mindennapi rutinját megismerve tudjanak tovább menni.
Boldogság látni a gyerekek vidám hangulatát, a némelykor hangos jókedvüket. Minden évben melegség önti el a szívemet a megható, bensőséges hangulatú karácsonyi ünnepségen, ahol nemcsak a gyerekek készülnek műsorokkal, hanem az anyukák is, akik mély átéléssel mondják el versben, dalban az érzéseiket, örömeiket.

Bízom benne, hogy még hosszú ideig tudok jönni ide, a Fény Házába, ahol érzem, hogy fontos a segítségem, számítanak rám és mindig örömmel fogadnak.
Kovács Judit Rita

Forrás: Üdvhadsereg | Fény Háza CsÁO | Kovács Judit Rita és Papp Ildikó
Dátum: 2023. november 10 .
A kép forrása: Üdvhadsereg Fény Háza CsÁO | Kommunikációs osztály