Betekintés egy elmúlt karácsonyba

Betekintés egy elmúlt karácsonyba

"Olyan volt, mintha egy nagy család készülne együtt az ünnepségre…" Szeretnénk bemutatni a tavalyi adventi várakozásunk és a Szenteste megható pillanatait.

A legtöbb embernek nincs elképzelése arról, hogyan is tölthetik azok a családok az ünnepet, akiknek nincs saját otthonuk éppen, ezért most betekintést engedünk egy anyaotthon elmúlt karácsonyába. Célunk, hogy megismerjék az olvasók, hogy a Fény Háza lakói mennyire lelkesen készülődnek minden évben erre a gyönyörű ünnepre. Fogadják sok szeretettel az előző évi összefoglalónkat!

A Fény Háza Anyaotthon legnagyobb ünnepe a kis Jézuska megszületése. Ekkor nemcsak a lelkünket öltöztetjük fel a szeretet ünnepére, de az egész intézményt meghitté varázsoljuk közösen a családokkal, a Szentestére várva.

A gyerekek és az anyukák már novemberben elkezdték a készülődést, szebbnél-szebb dekorációkat készítettek saját kezűleg. A fő motívumnak a hópelyhet választották, heteken keresztül rajzolták, vágták, ragasztották a szorgos kezek, hogy mire eljön az idő, készen legyenek a csodaszép díszek.
Végre elérkezett a december elseje, melyet mindenki nagy izgalommal várt, hisz ezen a napon kezdődik a karácsonyi visszaszámlálás és az adventi naptárhúzás. Az esti mesehallgatás után húzhattak egy kis meglepetés nasit a gyerekek.

December 6-án nálunk járt a Télapó! A gyerekek hetekkel előtte már lelkesen tanulták a verseket és az énekeket, hogy egy gyönyörű mikulás műsorral köszöntsék Télapót. Egy kislány betanult még egy akrobatikus táncot is, aminek nagy sikere volt! Természetesen a jutalom sem maradhatott el, a Télapó bőségesen megtöltött mikulás csomagokkal hálálta meg a gyerekeknek a csodás műsort!

Intézményi karácsonyfánkat egy nagylelkű adományozótól kaptuk, melyet az anyukák díszítettek fel napközben, hogy mire hazajönnek a gyerekek az iskolából, minél nagyobb meglepetés várja őket.

December 19-én tartottuk az intézményi karácsonyt, melyet jelenlétével megtiszteltek az Üdvhadsereg vezetői, Michael és Christine Staiesse, akik örömmel csatlakoztak hozzánk. Az ünnepség elmaradhatatlan része a karácsonyi műsor és a közösen elfogyasztott vacsora. Az előadásra nagy szeretettel készültek a családok, most volt az első alkalom, hogy a műsorban minden anyuka és minden gyermek szerepelt. Ennek kivitelezése - utólag belegondolva - nem volt egyszerű, de a végeredmény egy tökéletes és egyben megható előadás lett.

A karácsonyi műsor után jött a közös ünnepi vacsora, amit az anyukák és az intézmény dolgozói együtt készítettek el, az idén a töltött káposzta volt a főétel. A desszertet az anyukák sütötték, volt kókuszkocka, krémes, sós rúd, és persze az elmaradhatatlan mákos és diós bejgli.
Nagyon megható volt a közös főzés, olyan volt, mintha egy nagycsalád készülne együtt az ünnepségre.
A közösen elfogyasztott vacsora után minden család felment a saját szobájába és innentől kezdve a gyerekek - kortól függetlenül – feszült izgalommal várták, hogy milyen ajándékot kapnak majd az angyalkától.

Megható visszagondolni a sok gyönyörű emlékre, ami a Fény Házában karácsonykor történik, megélni, közösen átélni, minden percét.

János evangéliuma 3 rész 16 vers
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

 

Forrás: Üdvhadsereg | Fény Háza CsÁO | Papp Ildikó | Kommunikációs osztály
Dátum: 2023. december 28.
A kép forrása: Üdvhadsereg | Fény Háza CsÁO | Takács Zita

{gallery}feny-haza/unnepihangulat2022{/gallery}