Támogatás lelki és fizikai értelemben is

etelosztas Dobozi 31

Az új zárt világ teljesen megszüntette annak a lehetőségét, hogy a közösségek a megszokott módon találkozhassanak.

Interjú Vecsey Enikővel Józsefvárosi gyülekezet Covid-19 időszak alatti átalakult szolgálatáról 

Az új zárt világ teljesen megszüntette annak a lehetőségét, hogy a közösségek a megszokott módon találkozhassanak. Az Üdvhadsereg gyülekezetei szerte a világon kiemelkedően nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a rászorulók mellett álljanak. A támogatás lelki és fizikai értelemben is kézzel fogható.

Jelenleg összejöveteleket, sok ember számára megtatott programokat nem valósíthatunk meg, ezért leginkább egyéni beszélgetéseken keresztül tudunk segítséget nyújtani az embereknek. Az igény egyre növekszik a személyes kapcsolatokra.

Nem csak a szomszédos férfi otthonban, hanem a női rehabilitációs szállón is tudunk segítséget nyújtani. Ott a napi Biblia órák iránt egyre többen érdeklődnek. Várják a vezetést az életükben. Általában is nagy zűrzavar van az emberek fejében, de a napi rohanás között nincs idejük ezeken gondolkodni, inkább elhessegetik maguktól a zavaró gondolatokat. A helyzet változott, és a több szabadidő felszínre hoz kérdéseket és lehetőséget teremt tisztázni azokat.

Amikor ki tud tisztulni a gondolkodásunk, könnyebben megtaláljuk az utunkat az életben. Bármi is foglalkoztat minket, jó azt kimondani, átgondolni és a helyére tenni. Ez a mostani bezártság lehetőséget teremt arra, hogy tisztázzuk az életünk.
Volt olyan eset, amikor valakinek nagyon szüksége volt lelki gondozásra, egy patak partján találkoztunk és ott sétálva beszéltük meg, mi nyomja a lelkét, természetesen ügyeltünk arra, hogy megfelelő távolságot tartsunk egymástól.

DSC 0382 Medium

 

A gyülekezet vezetője és a gyülekezeti ház is más feladatot kapott az átmeneti időszakra. Mivel a Józsefvárosi Gyülekezet szomszédos az Új Reménység Háza Férfi Hajléktalan Szállóval, így készségesen adtunk helyet kérésüknek. Mivel a szálló területén szigorú karantén előírások érvényesek, ezért megoldást kellett találni az étel kiosztására a népkonyhai étkezést igénybe vevők számára. Így lett az imaterem a gondosan bedobozolt ételek ideiglenes befogadója, és az ifjúsági terem ablaka az ételek kiosztó helye. A lezárás óta minden nap ilyen módon tudjuk a friss, meleg ételt átadni a rászorulóknak.

DSC 0367 Medium
Az élet tehát folyik, csak más mederben. A látszólagos bezárás új utakat és lehetőségeket teremtett meg, ebben a helyzetben törekszünk megtalálni a segítségnyújtás legjobb módját, hogy könnyíthessünk az emberek terhén és segítsünk nekik a tisztázatlanságok megoldásában.