A remény hetének gondolatai

a biztonsag boritokep

Hogyan jelenik meg a bizalom, a hála és a biztonság egy fiatal ember szavaiban és életében. Erről gondolkodhatunk advent második hetében.

Dánielnek hívnak, 19 éves vagyok. Amit röviden el tudok mondani magamról, a következők:
Az édesanyámmal élek, aki egyedül nevelt fel engem és előtte az idősebb testvéremet. Mindhármunk életéből hiányzik/hiányzott egy apa. Sajnos az édesanyám régóta küzd különböző betegségekkel és egymáson kívül nincsenek olyan családtagjaink, akikre számíthatnánk vagy ápolnák velünk a kapcsolatot. A testvérem pedig egy ideje már nem lakik velünk.

2013-ban találkoztam legelőször az Üdvhadsereg Miskolci Gyülekezetével. A helyi családsegítőtől kaptunk egy meghívót csomagosztásra, amire nagy szükségünk volt abban az időben, nekem és az édesanyámnak. Egy Istentisztelet előzte meg az élelmiszercsomag kiosztását. Az alkalmat megelőzően egy másik egyház tagjai voltunk pár évig, és az itt hallott prédikáció erős kontrasztban volt az előzőleg tapasztaltaktól. Az Istentisztelet után, hazafelé sétálva az édesanyámmal egy különleges dolgot éreztünk, aminek nem teljes egészében a kapott csomag volt az oka. Még haza sem értünk de már eldöntöttük, hogy a következő alkalmon is részt fogunk venni. Egy kis idő elteltével tudtam, hogy ehhez a gyülekezethez akarok tartozni. De amit akkor még nem tudtam, hogy ezt maga az Isten tervezte el így és ilyen módon vezetett abba a környezetbe, ahol megismerhetem Őt. Már nyolc éve járok az Üdvhadseregbe, szinte minden alkalmon ott vagyok. És igazán hálás vagyok érte az Úrnak, mert nagyszerű embereket ismertem meg, és ezáltal egy nagy család része lehetek.

Számomra az Úr jelenti az igazi édesapát. Elképesztően valóságos, gondoskodik rólam és számomra Ő az egyetlen személy, akivel bátran beszélhetek. Az egyik legkedvesebb vigasz pedig, hogy úgy szeret ahogy vagyok, annak ellenére, hogy nem érdemlem meg.
Ha tanulásról van szó elhívom magammal, és Ő velem van. A bajban pedig számíthatok rá.

Tudom, hogy Jézus meghalt az összes bűnömért. Tudom, hogy minden jó dolog Tőle származik kegyelemből, és hogy az Ő terve tökéletes. És tudom, hogy a Bibliában megtalálható minden, ami ahhoz szükséges, hogy Jézus útján járjak. Arra törekszem, hogy változzak az Urat követve. A terveimet igyekszem megosztani vele és figyelni rá.

Én csak egyszerűen szeretem és hálás vagyok neki. Jézus azt mondta:
„Ezeket azért mondtam nektek, hogy békétek legyen általam. A világban nyomorúságotok lesz. De bátorság! Én legyőztem a világot” (János evangéliuma 16 rész 33 vers).
Ez számomra biztonságot jelent mert tudom, hogy a győztes oldalon állok.
Ő azt is megígérte nekem, hogy vissza fog jönni.
A keresztyén életben is vannak kihívások, de ezekkel sohasem egyedül kell szembenéznünk.
Bizalommal kell lennünk és készen kell állnunk az Úr eljövetelére.

 Forrás: Üdvhadsereg Miskolci Gyülekezete | GD | Kommunikációs osztály
Dátum: 2021. december 07.
A kép illusztáció, forrása: © Dan Grytsku | Dreamstime.com | Royalty-Free

Letölthető INNEN pdf formátumban