Kinőttük a házat, bővítésre volt szükség

sokan egyutt boritokep 2

Új imaterem átadása Sajókazán. Igazi örömünnep volt 2022 április 03-án, vendégeink voltak territóriumi vezetőink is, Henrik és Lisbeth Andersen parancsnokok.

 A sajókazai Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetői 2015 nyarán azzal a kéréssel fordultak hozzánk - az Üdvhadsereg Miskolci Gyülekezetéhez - , hogy menjünk és hirdessük az evangéliumot a romáknak a Sólyom telepen, ahol 1000-1200 roma ember él.

A roma vezetők sok mindennel próbálkoztak, hogy segítsenek az ott élő embereken, de igazi változást nem tapasztaltak az emberek életkörülményeiben. Látták, hogy más falvakban miképpen változik meg a keresztény roma családok élete, amikor Jézus Krisztusnak átadják életüket. Hallottak az Üdvhadsereg Miskolci Gyülekezetének munkájáról és ránk esett a választásuk, a mi egyházunkat hívták segítségül. Úgy gondolták, munkájukban és az élet többi területén is Istenre van szükségük. Felajánlottak egy közösségi termet, ahol prédikálhatunk.
2015 őszén elkezdtünk szolgálni. A közösségi terem 20 négyzetméterén 30-50 felnőtt zsúfolódott össze alkalmanként. Néhány hónap elteltével egyre többen hallgatták szívesen a bibliai történeteket, gyerek és felnőttek egyaránt. Volt, amikor 70 gyerek jött gyerekórára, a nyári táborokban pedig több mint százan vettek részt. 2016 tavaszán már katonát is avattunk és több mint 15 barátot.
Vezetőinkkel úgy láttuk, hogy szükségünk lenne egy saját épületre, így 2016 nyarán megvásároltuk a jelenlegi imaházat, amit felújítottunk és 2016 december10-én át is adtuk, de ez a terem is igen hamar szűknek bizonyult. A megoldást abban láttuk, hogy az Istentiszteleteket a gyerekek nélkül tartottuk meg, nekik külön alkalmat biztosítottunk.

2021 őszén a vezetőség által lehetőséget kaptunk egy kilencven négyzetméteres egylégterű, nagyobb imaterem építésére, konténerből. Örömmel láttunk neki az építkezésnek, mert régi vágyunk volt, hogy a gyerekek és a szülők együtt tudjanak Istentiszteletre járni. Tervbe vettük korábbi imatermünk ifjúsági helységgé alakítását, ahol a gyerekekkel kényelmesen lehet alkalmakat tartani.
A covid többször is beleszólt az imaterem átadásába, de idén április 3-án ez végre megtörtént. Meglepetésünkre az Anderson parancsnok házaspár, Svájc- Ausztria- Magyarország területi vezetője adta át az új imatermünket. Az ünnepünket megszépítette, hogy három katonát és három új barátot avathattunk. A Hetednapi Adventista közösség és a józsefvárosi-hadosztály fúvószenekara szolgált gyönyörű dicséretekkel. Az Istentiszteletet követően közös szeretetvendégségben volt részünk. A gyülekezetbe járó asszonyok nagyom sok finomsággal készültek erre az ünnepi alkalomra.

Jó reménységgel vagyunk a jövőre nézve, hogy Isten továbbra is munkálkodik, mert ígéretet tett. " vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek, a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet." Ézsaiás próféta könyve 43 rész 20-21 vers

Forrás: Cséki Győző I Üdvhadsereg Miskolci Gyülekezete I Kommunikációs osztály
Dátum: 2022. április 13.
A képek forrása: Üdvhadsereg

 A hír letölthető innen PDF formátumban