A Menny előszobája, átértékelt valóság

remenyt adni

Hitükben megerősödtek, és sokan már hazamentek Mennyei Édes Atyánkhoz, ahol már nincs betegség és szenvedés.

 Szolgálat a Szabolcs utcai Hajléktalan Kórházban 

2015. március 31-én nyílt meg újra az Üdvhadsereg Terézvárosi Gyülekezete. Még abban az évben megkeresték a gyülekezetet a Szabolcs utcai Hajléktalan Kórházból, azzal a kéréssel, hogy karácsonykor szolgáljunk a betegek felé. Nagyon szívesen vállaltuk, hiszen ez is küldetésünk része, és gyakorlati szempontból is könnyen kivitelezhető volt, mert a kórház közel van a gyülekezethez. 

Első alkalommal egy kis zenés műsorral készültünk, amivel az elsődleges cél az volt, hogy beszéljünk Isten szeretetéről, a hitről és az ajándékozás lényegéről. Ahogy az Evangéliumban olvashatjuk: „Úgy szerette Isten ezt a világot, hogy az Ő Egyszülött Fiát adta ,hogyha valaki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. …" (János evangéliuma 3 rész 16 vers).

A Newman Alapítvány Food programjának segítségével kis ajándékkal is kedveskedtünk a betegek számára.

A következő évben a kórház igazgatónőjének kérésére és engedélyével, elkezdtük a heti Biblia órát és a lelkigondozást, feleségemmel Zsuzsannával - aki prospektusokkal és kis ajándékokkal is szolgált a lakók felé - és a kórházi dolgozók segítségével, akik mindig nagyon nyitottak, és segítőkészek voltak. A súlyosabb, járni képtelen betegeket kerekesszékkel hozták be a Biblia órára, hogy emiatt nem maradjanak ki és segítettek a szervezésben. Így telt a szolgálat kb. 2 évig.

 Karácsonykor és Húsvétkor ünnepi Istentiszteletet tartottunk, a többi héten pedig Biblia órát. Később csatlakoztak a szolgálathoz gyülekezeti tagok, Ágika, és külsős testvérek, Évike személyében, akik a Biblia óra mellett hetente bejártak segíteni a fekvő betegek mellé. 2019. márciusában, a Covid miatt, fel kellet függeszteni a szolgálatot. Bár nem teljesen, mert bizonyos időközönként - általában hetente - péksütemény adományt vittünk a kórházba, ahová csak a portáig lehetett bejutni. Így csak az udvaron tudtunk kommunikálni a bentlakókkal. Szolgálatunk során nagyon sok építő, pozitív élményben volt részünk, mind a betegek, mind pedig a dolgozók részéről. Azok közül a betegek közül, akik hitükben megerősödtek, sokan nemsokára hazamentek Mennyei Édes Atyánkhoz, ahol már nincs betegség és szenvedés. Jó volt látni, amikor ezek a betegek hallgatták Isten Igéjét, szinte átváltoztak az örömtől, Isten szeretetétől. Bár a testük már volt képes meggyógyulni, a lelkük szabadságot nyertek és megszabadultak a nehéz terhektől. A Szabolcs utcai Hajléktalan Kórház az egyik legcsodálatosabb hely, ahol a szegények, a rászorultak védelmet, biztonságot találnak, mondhatjuk úgy is, a menny előszobája, Isten dicsőségére. A Covid járvány enyhülésével, talán idén júliusban újra indulhat a szolgálat, legalábbis mi ebben reménykedünk. Bárhogy is alakul a jövő, mindenféleképp egy életre szóló élmény, szép emlék lesz számunkra, és a további szolgálatok során pedig áldás forrása, ha visszatekintünk a kórházi szolgálati időszakra.

Forrás: Semes-Bogya Tibor/Terézvárosi Gyülekezet/Kommunikációs osztály
Dátum: 2021 június 29.
A kép illusztráció, forrás: Búzás Endre/készült: "Rés" Alapítvany Női Éjjeli Menedékhelyén

A hír letölthető INNEN pdf formátumban