Sokszínű segítség az Új Reménység Házában

egymasra figyelve unnepelni

Jónéhány régi és új ismerősünk már advent idején felkeresett bennünket, és kifejezte azon szándékát, hogy szeretne segíteni a szegény embereken.

 2021. január 18. 

AISB bátorító ajándék 4

Az AISB nemzetközi amerikai iskolával legalább egy évtizedes kapcsolatunk van. A középiskolások szombatonként segítettek az ebédeltetésben, a kis harmadikosok pedig évente meglátogattak bennünket és megnézték a munkánkat. Mindig érdekes kontraszt volt a diplomata gyerekek jelenléte az intézményben, és az elérzékenyülés mindkét oldalról.
Ez az évek óta tartó közös együttműködés, a tanárokkal való jó kapcsolat most azt az indíttatást hozta a szervezőkben, hogy tartós élelmiszereket
gyűjtsenek nekünk. Bár az online oktatásra való áttérés nehezítette az összefogást, egy kis filmet készítettek az Üdvhadseregről és ezt küldték el a tanulóknak, így motiválva őket. Pontosan leírtam, hogy milyen termékeket szeretnénk, és ezeket meg is kaptuk.

A Lakók karácsonyi csomagjába tettük ezeket a tartós élelmiszereket. Ezen felül 200 darab színes rajzot is készítettek, melyen a "Fontos vagy", "Legyél
boldog" és hasonló bátorító mondatok is szerepeltek, ezeket a népkonyhai ebédelőseinknek adtuk át.

Egy cég (eddig nem volt velük kapcsolatunk) finom szendvicseket és gyümölcsöt hozott egy karácsonyhoz közeli estén. A szendvicseken szépen laminált szeretet-idézetek voltak, mindegyik különféle gondolattal.

A Magyar Élelmiszerbank szervezésében a Válaszút Házához csatlakozva tartós élelmiszert gyűjtöttünk a fóti Auchanban, ebből is részesültünk gazdagon.

A Kristály Cukrászda több éves hagyománya is gazdagította Lakóink ünnepi édességhez való hozzájutását, december 24-én zárás után megkaptuk a megmaradt
süteményeiket.

Mindezen támogatással az alábbiak szerint tudtunk ünnepelni:

tavolsagos unnep 2020

December 23.-án Lakók Karácsonyát tartottunk az intézményben, melyen Üdvhadsereg magyarországi vezetői és az Új Reménység Háza munkatársai szolgáltak.

A korábbi hagyományokon változtatni kellett, a közös vacsora elmaradt, de dobozokban megkapták az ünnepi menüt. Két csoportban tudtuk megtartani az alkalmat,
majdnem 100%-os volt a részvétel. Maszkban voltunk, és tartottuk a szociális távolságot. Az Igei üzenetet, meglepetés ajándékokat és az intézményi ajándékcsomagot ilyen formában kaphatták meg.

December 24-én délután a Kristály Cukrászda süteményeiből szeretetvendégséget készítettünk.

December 25-én és 26-án meleg ételt osztottunk a népkonyhánkon, ekkor adtuk át a karácsonyi édességeket és a bíztató rajzokat, a külsősöknek.

Forrás : Kun Hajnalka intézményvezető / Új Reménység Háza / Kommunikációs osztály

 Galéria: