A biztonság jóval többet jelent:
oltalmat

 

 

oltalmat

 

 

Van egy hely… ahol a támogatás mindenkié.

 


Fogjuk az elesettek kezét, hogy erőt és hitet adjunk az újrakezdéshez.

 

 

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Különféle krízishelyzetekbe jutott embereknek és családoknak adunk az újrakezdéshez támogatást. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem pénzbeli segélyezést folytatunk, hanem olyan szolgáltatásokat nyújtunk, amelyek révén a társadalomba való visszailleszkedést tesszük lehetővé. Mindezt az állami normák betartásával, de azt lelki támasz nyújtásával kiegészítve kapják a mi gondozottjaink.

Kik számíthatnak oltalomra az Üdvhadsereg magyarországi tartományánál?

Vannak férfiakat, nőket és családokat befogadó és támogató intézményeink is.  Ezekben az intézményekben bőrszínre, meggyőződésre vagy vallásra való tekintet nélkül bárki rászorulót ellátunk, aki megfelel azoknak a feltételeknek, amelyeket a szociális törvény előír.

 

 

Milyen intézményekben ad az Üdvhadsereg támogatást?

Szinte valamennyi intézményünkben. Van azonban három olyan helyünk, ahol a támogatás kimondottan az újrakezdést segíti. Az Új Reménység Háza például egy férfiak számára nyitva álló hajléktalan szálló. A Fény Háza Anyaotthon egy olyan hely, ahová a családon belüli erőszak elszenvedői kerülnek be, s ahonnan ők, mint egy megfrissült „félcsalád” lépnek vissza a társadalomba. A Válaszút Háza nők számára épült rehabilitációs otthon. Reményünk szerint, gondozottjaink innen a „normális és normakövető” életbe jutnak támogatásunkkal.

Az Üdvhadsereg ad valami többet is mint az állami intézmények?

Mi Isten igéjét is táplálékul adjuk. Gondozottjaink közül sokan ráébrednek, hogy a támogatást nem az Üdvhadsereg, hanem a Teremtő adja nekik. Természetesen mi is hozzájárulunk a kiutak megtalálásához, de nem mi vagyunk a mindent megoldani tudó közösség. Örömmel nyújtjuk, amit nyújtunk és tisztában vagyunk a határokkal. Ön segítene-e határokat egyre szélesebbé tenni?

Hogyan segítheti az Üdvhadsereget, hogy sokaknak támogatást tudjon adni?


Pénzzel

Pénzbeli támogatás: A pénzbeli adományok rendkívül fontosak az Üdvhadsereg működésében. Ezek a források lehetővé teszik a szervezet számára, hogy finanszírozza különböző programjait, mint például az élelmiszerbankokat, menedékházakat, és társadalmi programokat. A pénzbeli támogatás rugalmas, mivel a szervezet ott használhatja fel, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Tárgyi adománnyal

Tárgyi adományok: A tárgyi adományok, mint például ruházat, élelmiszer, bútorok, és egyéb használati tárgyak, szintén nagyon hasznosak. Ezeket az adományokat közvetlenül hasznosíthatják a rászorulók számára, vagy átadhatják őket azoknak a közösségi programoknak, amelyeket a szervezet támogat. Tárgyi adományokkal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az emberek mindennapi szükségletei fedezve legyenek.

Önkéntes munkával

Önkéntes munka: Az önkéntes munka talán a legfontosabb módja annak, hogy támogassuk az Üdvhadsereg munkáját. Az önkéntesek időt, energiát, és szakértelmet nyújtanak, ami elengedhetetlen a szervezet napi tevékenységéhez. Az önkéntesek részt vehetnek az élelmiszerbankok működtetésében, segíthetnek a menedékházakban, részt vehetnek különböző közösségi programokban, vagy akár speciális szakértelmükkel is hozzájárulhatnak a szervezet munkájához. 

1% adó támogatással

Mindezen módokon keresztül az Üdvhadsereg folyamatosan képes támogatást nyújtani a rászorulóknak, és pozitív változást hozni a közösségek életében. Az adományok, legyenek azok pénzbeliek vagy tárgyiak, valamint az önkéntes munka, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az Üdvhadsereg missziója a lehető legtöbb emberhez eljusson. 

Milyen projektünk fut most a cél érdekében?

Egyik komoly most futó projektünk a Gyöngyösi Reménység Házában kapott helyet. Itt olyan szociális szolgáltatásokat nyújtunk, amelyek segítségével a társadalomba jól illeszkedhetnek be olyan gyermekek és fiatalok, akiknek erre támogatás nélkül nem lenne jó esélyük.

 

Régebbi plakátjaink:

 

támogatás mindenkié

Támogatás